Heren 1 23-24.JPG Hockeyballen.jpg MHCZ clubapp.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Actie H1.jpg Dames 1 23-24.jpg Luchtfoto header website.jpg D1-actie.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

MHCZ en social media

16-6-2024  | Leden, ouders, teams, commissies en andere betrokkenen, 

Binnen de vereniging maken we voor communicatie gebruik van vele mediakanalen, waaronder social media. MHC Zoetermeer vindt dat het gebruik hiervan een bijdrage kan leveren aan het creëren van een positief imago van de hockeysport in het algemeen en dat van MHC Zoetermeer en het clubgevoel in het bijzonder. Bovendien stelt het gebruik van social media de vereniging en haar leden in staat op moderne wijze te communiceren met tal van betrokkenen.

Spelregels social media
Het op een goede wijze omgaan met social media vereist ook een bewustzijn van risico’s. Foutieve, onjuiste en/of kwetsende berichtgeving kan (grote) gevolgen hebben voor de vereniging, haar teams, haar leden, haar sponsors en andere belanghebbenden.

Om vervelende situaties te voorkomen is door MHC Zoetermeer een aantal regels voor het gebruik van social media opgesteld:
  • Iedereen die actief is op/met social media, alleen of in groepsverband, gerelateerd aan MHC Zoetermeer, of (mede) namens MHC Zoetermeer, moet de goede naam en faam van de vereniging, haar (oud-)leden en sponsors in acht nemen. 

  • Respect voor MHC Zoetermeer, voor elkaar en voor anderen (scheidsrechter, publiek, andere hockeyclubs etc.) staat voorop. 

  • Gebruik aan MHC Zoetermeer gerelateerde accounts niet voor het uiten van privé meningen. 

  • Kwetsend, negatief en grof en beledigend taalgebruik etc. is niet acceptabel en moet te allen tijden worden voorkomen.
  • In het kader van de privacy wetgeving (AVG) moet je terughoudend zijn met het plaatsen van foto’s en gegevens van andere personen, zoals teamgenoten. Niet iedereen is ervan gediend dat bv. zijn/haar beeltenis via sociale media wordt verspreid. Vraag altijd om toestemming voor het delen van beeldmateriaal of persoonlijke gegevens.
Avatar 
MHC Zoetermeer streeft naar een uniform qua uiterlijk en respectvol inhoudelijk gebruik van social media.Voor het uniforme uiterlijk is er een avatar (profielafbeelding) ontworpen voor ieder team. Deze kan gebruikt worden voor alle toepassingen op social media, waaronder het veelgebruikte Facebook, Instagram en Whatsapp.
Wil je gebruik maken van deze profielafbeelding voor jouw team of commissie? Stuur dan een berichtje naar [email protected].

Beheer accounts
Beheer je een sociale media account namens jouw team of dat van je kind en ga je naar een ander team? Draag je account dan bij voorkeur over aan het nieuwe team. Lukt dat niet, draag het dan over aan commissie communicatie door de inloggegevens te mailen of hef het account op. Zo houden we de MHCZ-accounts actueel en opgeruimd.

wij zijn bereikbaar via [email protected]