MHCZ clubapp.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Luchtfoto header website.jpg Dames 1 23-24.jpg Hockeyballen.jpg Heren 1 23-24.JPG D1-actie.jpg Actie H1.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Uniek scheidsrechterscafé zaalhockey

18-11-2023  | De KNHB heeft in de meest recente briefing een aantal nieuwe interpretaties van zaalhockey spelregels gepubliceerd. Ga je vanaf december weer junioren- of seniorwedstrijden fluiten in de zaal? Dan vind je het vast fijn om je kennis op te frissen.

Op dinsdagavond 28 november om 19.30 uur organiseert onze commissie een uniek scheidsrechterscafé in het clubhuis. We hebben internationaal scheidsrechter Maarten Boxma weer bereid gevonden om de zaal-editie van het MHCZ scheidsrechterscafé te leiden.

De bijeenkomst is bedoeld en geschikt voor alle scheidsrechters die junioren- en seniorenteams gaan fluiten. Er zijn ouders/leden die voor het eerst in de zaal gaan fluiten, terwijl anderen het al vaker hebben gedaan. Voor beide is deze avond een goed moment om de kennis van zaalhockey aan te scherpen.

Tijdens zijn interactieve presentatie geeft Maarten veel tips & tricks hoe je als scheidsrechter vastberaden en effectief kunt fluiten in de zaal. De specifieke zaalregels komen uiteraard aan bod, daarnaast is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zoals bekend, moeten (jongste) jeugd-zaalteams zelf spelleiders/scheidsrechters meenemen wanneer ze zaaldienst hebben, dat is 2 x per zaalseizoen voor alle 3 de wedstrijden in het drieluik. Seniorenteams moeten bij iedere wedstrijd een eigen scheids meebrengen.
Meer praktische informatie over zaaldienst, DWF en arbitrage staat in de MHCZ Handleiding zaalhockey. Deze is (binnenkort) te vinden in MIJN MHCZ onder documenten.

Uiteraard zijn geïnteresseerden van andere clubs ook van harte welkom! De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Graag tot 28 november!

Commissie Arbitrage, Sportiviteit & Respect
MHC Zoetermeer