Dames 1 23-24.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Hockeyballen.jpg D1-actie.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Heren 1 23-24.JPG Luchtfoto header website.jpg Actie H1.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg MHCZ clubapp.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Energiekosten MHCZ. Wat kun jij doen?

23-11-2022  | De kosten voor gas en elektriciteit rijzen de pan uit. Dat is voor onze vereniging niet anders. Terecht dat een aantal leden zich daarover zorgen maakt en zich afvraagt of het nog wel betaalbaar is voor ons.

Het clubhuis, de keuken, de veldverlichting en de blaashal zijn enorme energieslurpers. Op veld 1/2/3 hebben we gelukkig ledverlichting, maar de lampen op veld 4/5 zijn helaas nog niet vervangen en kosten tientallen euro’s per branduur. 
Voor verwarming van de blaashal hebben we de gemeente gevraagd de installatie aan te passen voor het veel goedkopere propaan i.p.v. aardgas. Dat traject loopt nog en wordt hopelijk snel gerealiseerd. We gaan minimaal stoken in de blaashal, maar de verwarming helemaal uitzetten is niet mogelijk, dan kan door condensvorming de vloer nat en dus glad worden. 

Wat kun jij doen?
De energiekosten van onze club worden betaald door de leden, dus ook door jou. Het is in ieders belang om die kosten zo laag mogelijk te houden, want we geven ons geld natuurlijk liever uit aan andere dingen. Ook jij kunt een bijdrage leveren, alle beetjes helpen:
  • Sluit buitendeuren direct nadat je het clubhuis binnenkomt of verlaat. Zo houden we de warmte zoveel mogelijk binnen. 
  • We hebben vloerverwarming in het clubhuis; draai niet aan de thermostaatkranen van de verwarming.
  • Hou de ramen in de bespreekruimtes gesloten. Moet er toch even gelucht worden? Vergeet dan niet het raam sluiten wanneer je de ruimte verlaat.
  • Zet de veldverlichting op veld 4/5 pas aan als het echt nodig is en doe het uit wanneer je als laatste team het veld verlaat of als je ziet dat de volgende team(s) niet komen opdagen (zie gebruiksinstructie bij de velden).  Geef een seintje aan de bar wanneer het licht na je training/wedstrijd uit kan op veld 1/2/3.
  • Doe de verlichting in de blaashal uit wanneer je als laatste team de zaal verlaat.
  • Douche kort of douche thuis! 

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en wanneer er verdergaande maatregelen nodig zijn om onze energiekosten te beheersen. In de tussentijd rekenen we op jouw medewerking! 

Heb je ideeën of suggesties om energie te besparen? Laat het ons weten via [email protected]