Luchtfoto header website.jpg Ballenmeisjes D1.jpg MHCZ clubapp.jpg Hockeyballen.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Heren 1 23-24.JPG Dames 1 23-24.jpg Actie H1.jpg D1-actie.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Info & planning zaalhockey

15-11-2022  | Zoals jullie inmiddels wel weten, wordt onze Sweet Lake Hockey Dome deze week weer geplaatst op veld 2. Mits er voldoende hulp is van leden/ouders, is de zaal vanaf komend weekend klaar voor gebruik. 
Update: helaas wordt de hal pas opgeleverd vanaf 24 november ivm haperende (nood)verlichting en brandblussers.
 
De 1e helft van de veldcompetitie voor senioren eindigt op zondag 27 november, voor de jeugd loopt de veldcompetitie tot en met zaterdag 3 december. Het eerste zaalcompetitie-weekend is 10/11 december. 

Trainingsschema zaal
Alle 76 zaalteams willen graag trainen in onze eigen blaashal, maar de capaciteit is ontoereikend. Daarom huren we net als voorgaande seizoenen voor een aantal uren per week sporthal De Veur in Rokkeveen. 
Naast de voorkeuren van teams voor een bepaalde trainingsdag en -tijd, moeten we rekening houden met beschikbaarheid van trainers, vaste werkdagen en trainers die meer teams achter elkaar trainen. Je begrijpt het vast, het lukt niet altijd om alle wensen in te passen. Hiervoor vragen wij jullie begrip. Op het trainingsschema wordt nog flink gepuzzeld. Het wordt in de week van 21 november gepubliceerd op de website/clubapp en gaat in op maandag 5 december. 

In de periode 24 november t/m 4 december, kan er op aanvraag door teams vanaf O12 worden getraind in de blaashal. Mail je verzoek en voorkeur voor een zelfverzorgde training naar [email protected]. Voor het aanvragen van een zaal voor een oefenwedstrijd mail je je verzoek naar: [email protected]

Je krijgt uitsluitend toegang tot de blaashal als je beschikt over de juiste materialen: zaalhockeyballen, zaalstick, zaalschoenen, zaalhandschoen, keeper: hoezen voor legguards en zaalriempjes. Zaalhockey is echt een ander spelletje/techniek, dus hou daar rekening mee als je besluit om in deze fase beide vormen van hockey te doen. 

Poules en wedstrijdschema
De poule-indelingen zijn bekend en staan in MIJN MHCZ bij documenten. Het wedstrijdprogramma verwachten we eind november in Match Center (voorheen Standenmotor). Ook in de app van hockey.nl en de MHCZ clubapp worden de wedstrijden gepubliceerd. 

Handleiding zaalhockey
Om managers, coaches, trainers, leden en ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op het zaalseizoen, wordt er een zaalhockey-handleiding gemaakt. Deze handleiding is te vinden in MIJN MHCZ bij documenten. Het document bevat veel informatie, dus neem ruim van tevoren de tijd om je voor te bereiden en verrassingen te voorkomen. In MIJN MHCZ vind je ook andere informatie zoals spelregels en zaalhockeyreglementen.
> Op 24 november is er een update gepubliceerd van deze handleiding met enkele aanpassingen.


Planning & voorbereiding zaalhockeyseizoen 

Dinsdag 15 en woensdag 16 november – Opbouw Sweet Lake Hockey Dome
Tussen 7:00 en 13:00 uur bouwen we onze Sweet Lake Hockey Dome op. Daarna worden de vloeren gelegd en belijning aangebracht. 

Vrijdag 18 november – Inrichten Sweet Lake Hockey Dome
Vanaf 18:00 uur richten we de hal in met de tribunes, tafels/stoelen, spelersbanken, scoreborden en balken. Ook hiervoor hebben we flink wat handjes nodig, dan zijn we zo klaar. Aanmelden graag door een mailtje aan Léonie van der Linde [email protected] 

Dinsdag 22 november – Ophalen zaalmaterialen
Tussen 19:00 - 20:30 uur haalt een vertegenwoordiger per zaalteam een tas met ballen op in het clubhuis (niveau bar), deze tas is zowel bij trainingen als bij wedstrijden te gebruiken. Er geldt een borg van 50 euro per tas. Via de MHCZ-app of MIJN MHCZ kan je de borg van tevoren betalen (zie 'evenementen'). Graag in het opmerkingenveld de naam van het team vermelden. Zaalhoezen & riempjes voor keepers (vanaf O12, dus niet voor Jongste Jeugd) moeten ook deze avond worden opgehaald (bovenste bespreekruimte). 

Dinsdag 22 november – Coachcafé zaalhockey jeugd
Aanvang 19:30 uur (inloop 19:15 uur). Tijdens het coachcafé is er een korte presentatie zaalhockey en wordt stilgestaan bij de specifieke regels voor de zaal en verschillen met veld, zaalleiding, spelvormen, uitroosteren van spelers, behoud teamgevoel etc. 

Maandag 28 november – GoalieWorks Zaaltraining keepers
Van 17:30 tot 20:45 uur trainen de keepers die training krijgen van GoalieWorks in de zaal. Zorg dus dat je je riempjes en hoezen op orde hebt, anders kan je niet meedoen aan deze training. 

Zondag 4 december – Zaalhockeyclinic voor O9/O10/O12/O14
Clinic wordt gegeven door Heren 1 en Dames 1
O9/O10 > 9:00-10:15 uur = VOL
O12 > 10:30-11.45 uur = VOL
O14 > 12:00-13.15 uur = VOL
Extra clinic O9/O10 > 12:00-13.15 uur = VOL
Reserveren via de clubapp/website. Kosten 6 euro. Let op: er is beperkt ruimte bij de clinic, reserveer op tijd vol=vol!

Maandag 5 december – Start reguliere trainingen
Start van zaalhockeytrainingen conform het gepubliceerde trainingsschema. Zaalteams trainen niet meer op het veld. Op reguliere trainingsavonden kunnen er geen oefenwedstrijden worden gepland. Je kunt natuurlijk wel tijdens je eigen trainingsuur zelf een oefenwedstrijd organiseren.
Kom je niet trainen? Meld dat dan altijd via [email protected]. Er zijn veel teams die heel graag een keertje extra in de zaal willen trainen.

Dinsdag 6 en woensdag 7 december – Examens clubscheidsrechters
Tussen 20:00 en 21:00 uur zijn er online examens voor clubscheidsrechters die nog geen kaart hebben en in de zaal gaan fluiten. NB. Ieder team moet in de zaal voor eigen scheidsrechters zorgen. Meer details vind je op de website bij de nieuwsberichten. 

Weekend 10/11 december – 1e weekend zaalhockeycompetitie
Je speelt niet alle weekenden, maar hou wel rekening met onderstaande data tot het speelschema bekend is.
December : 10/11 – 17/18
Januari : 07/08 - 14/15 - 21/22 - 28/29
Februari : 04/05 - 11/12 - 18/19 

Dinsdag 13 december – Zaalinstructie scheidsrechters (alle niveaus)
Lijkt het je handig om jouw kennis van fluiten in de zaal op te frissen? Op 13 december om 19:30 uur geeft internationaal scheidsrechter Maarten Boxma instructie voor zaalhockeyscheidsrechters bij ons op de club. Aanmelden is niet nodig.

Kerstvakantie 24 december – 6 januari
Tijdens schoolvakanties vervalt altijd het reguliere trainingsschema, omdat de meeste teams rust nemen. Echter, in het weekend van 7/8 januari wordt de zaalhockeycompetitie hervat. We kunnen ons voorstellen dat teams in ieder geval de tweede week van de Kerstvakantie willen trainen. Regel zelf een trainer en stuur je verzoek voor een trainingstijd tijdens de Kerstvakantie tijdig, maar uiterlijk 19 december naar [email protected]. Voor het plannen van een oefenwedstrijd in de zaal, mail je je verzoek naar [email protected]. Trainingen worden zoals gebruikelijk geclusterd. De club is in ieder geval de hele dag gesloten op 24-25-26-31 december en 1 januari 2023. 

Donderdag 29 en vrijdag 30 december – Hockey Toppers zaalhockeykamp
Dit tweedaagse zaalhockeydagkamp (zonder overnachting) staat in het teken van zaaltechniek verbeteren en plezier maken. Inclusief lunch, tussendoortjes en drinken. Meer details vind je (binnenkort) op de website bij de nieuwsberichten. 

Donderdag 5 en vrijdag 6 januari – Winter Wonderland Zaaltoernooi Jeugd
Leuk zaalhockeytoernooi overdag georganiseerd door de Jeugdcommissie. Meer details ontvang je binnenkort via de mail. 

Zaterdag 7 januari – hervatting zaalhockeycompetitie
Zondag 19 februari – laatste dag zaalhockeycompetitie 

Maandag 20 februari - leegruimen Sweet Lake Hockey Dome
Donderdag 2 maart - afbouwen Sweet Lake Hockey Dome

Veel plezier en succes komend zaalseizoen!