Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Heren 1 23-24.JPG Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Luchtfoto header website.jpg MHCZ clubapp.jpg D1-actie.jpg Hockeyballen.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Actie H1.jpg Dames 1 23-24.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Introductie Urban Hockey in Zoetermeer

20-1-2022  | Samen met de KNHB en de gemeente Zoetermeer gaan wij Urban Hockey (w.o. Streethockey) introduceren in de stad via de vier Krajicek Playgrounds. 

Urban Hockey is een uitdagende, coole vorm van hockey die je overal kunt spelen. Gewoon thuis, in de tuin of op je stoep. Het bestaat uit Streethockey 3v3 en 5v5, Urban Skills & Tricks, Urban Challenges, Urban Battles en Urban Parcours. Steeds meer verenigingen besteden er aandacht aan, maar Urban Hockey wordt vooral op straat georganiseerd, als gratis naschoolse activiteit in de wijk en tijdens urban sportevenementen. Met Urban Hockey kun je op de vereniging de jeugd met skills & tricks uitdagen hun technieken te oefenen. 

Wijksport-functionarissen van de gemeente geven aan dat er in de wijken belangstelling is voor hockey, maar dat sommige kinderen om uiteenlopende redenen de weg niet vinden naar onze vereniging. Dat is ontzettend jammer, want wij gunnen alle Zoetermeerse kids die dat leuk vinden dat zij onze sport kunnen beoefenen. Door Urban Hockey op een bereikbare locatie in de wijk aan te bieden, kunnen kinderen die geen lid zijn ook kennismaken met hockey. Zo vergroten we de kans dat ze enthousiast worden voor de sport en mogelijk lid worden van onze club. 

Workshop KNHB vrijdag 4 februari
Samen met Team Streethockey van de KNHB organiseren we op een van de Krajicek Playgrounds in de stad een workshop voor MHCZ-trainers en gemeentelijke sportfunctionarissen op het gebied van straathockey. Deze staat gepland voor vrijdagmiddag 4 februari.

Clinics op de Playgrounds, slottoernooi en WK-side event in Amsterdam
Degenen die de workshop hebben gevolgd, kunnen in de periode daarna naschoolse clinics verzorgen op de 4 Krajicek Playgrounds in Zoetermeer. Er zijn 4 Playgrounds, waar elk twee clinics georganiseerd gaan worden. 
Als afsluiting van de periode met clinics, organiseren we een gaaf slottoernooi bij ons op de club. De kids worden in de wijken opgehaald met busjes. Om het project af te ronden, nodigt de KNHB de deelnemers en trainers uit voor een side-event tijdens het WK hockey dat deze zomer deels in Amsterdam plaatsvindt. Hiervoor hebben we een touringcar tot onze beschikking. 

Doe mee en meld je aan!
Word jij enthousiast van dit project? Wil je graag een bijdrage leveren? We zijn op zoek naar een groepje trainers (vanaf A-leeftijd) die de workshop wil volgen en daarna de clinics gaan verzorgen. Ook zoeken we iemand die de rol van coördinator van het project op zich wil nemen en/of het slottoernooi mede wil organiseren. 

Of je nu je eigen skills als trainer wil vergroten, vanuit maatschappelijke betrokkenheid iets wil betekenen voor kids in Zoetermeer, een stageproject zoekt en/of wat wil bijverdienen, meld je aan en doe mee! Dit is een unieke kans voor jou en voor de club. 

Stuur je reactie per e-mail naar [email protected], ook als je vragen hebt of meer informatie wil. Samen maken we er een succes van. 

We kijken uit naar jullie aanmeldingen. En mocht je iemand weten die hier ook onderdeel van wil uitmaken, laat hem/haar dan ook een berichtje sturen naar bovengenoemd mailadres.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het stimuleringsbudget van Sportakkoord Zoetermeer

Foto: Koen Suyk