MHCZ clubapp.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Heren 1 23-24.JPG D1-actie.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Hockeyballen.jpg Actie H1.jpg Dames 1 23-24.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Luchtfoto header website.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Geen zaalcompetitie, wel MWC

20-10-2020  | De aanscherping van de corona-maatregelen heeft helaas ook invloed op het zaalhockeyseizoen. Door de meest recente ontwikkelingen heeft het bestuur met pijn in het hart moeten besluiten om onze teams terug te trekken uit de zaalcompetitie. 

Op 9 oktober lieten we jullie nog weten het besluit van de KNHB te volgen en de zaalcompetitie door te laten gaan. De overheid en de KNHB gaven aan dat er geen extra gezondheidsrisico's verbonden zijn aan het spelen in de zaal. Toch zijn wij na de laatste persconferentie teruggekomen op deze beslissing. Verschillende factoren spelen mee. 

Wij weten niet hoe de situatie met COVID-19 zich gaat ontwikkelen. Dat zorgt voor veel onzekerheid over de te verwachten richtlijnen. Veel hockeyverenigingen hebben zich na de persconferentie van vorige week teruggetrokken, waardoor het de vraag is hoe aantrekkelijk de zaalcompetitie zou kunnen worden. We willen teams graag voldoende uitdaging bieden met tegenstanders van vergelijkbaar niveau. Daarbij heeft de bond aangegeven dat de prioriteit ligt bij het uitspelen van de veldcompetitie die nu is stilgelegd. 
Er is een alternatief, zoals we in de mail van 9 oktober lieten weten: de KNHB organiseert een Midwintercompetitie (MWC). Daar gaan we als club aan meedoen (senioren op aanvraag). We verwachten daar de komende weken meer informatie over te kunnen delen via de hockeycommissies. Of de MWC door kan gaan, hangt uiteindelijk af van de dan geldende maatregelen. 

We houden nog in overweging om de Sweet Lake Hockey Dome op te bouwen, ondanks dat we niet meedoen aan de zaalhockeycompetitie. Deze is dan uitsluitend voor eigen gebruik voor training en (onderlinge) oefenpartijtjes, clinics en andere indoor activiteiten. In overleg met de gemeente en in afwachting van de tussentijdse evaluatie van de huidige coronamaatregelen, zullen we daar volgende week ook een definitief besluit over nemen. 

We realiseren ons dat het voor velen een teleurstelling is dat er geen zaalhockeycompetitie wordt gespeeld dit seizoen. Ook wij hadden het heel graag anders gezien. Maar het bestuur en vele andere vrijwilligers zetten zich in om er een leuke en sportieve hockeywinter van te maken voor alle leden.

Bestuur MHC Zoetermeer