Luchtfoto header website.jpg Dames 1 23-24.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Hockeyballen.jpg MHCZ clubapp.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Heren 1 23-24.JPG D1-actie.jpg Actie H1.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Kom ook bij onze club!

25-4-2024  | Ben je op zoek naar een nieuwe sport? Of heb je al hockeyervaring?  Je bent welkom op onze gezellige familieclub. Er is in diverse categorieën en op verschillende niveaus ruimte voor nieuwe leden. 

Wil je starten met hockey? Schrijf je nu in!

Hou je van sporten in de buitenlucht en van de gezelligheid die een teamsport met zich meebrengt? Het nieuwe seizoen start in september. De teamindelingen worden zoveel mogelijk vóór de start van de zomervakantie gemaakt. Maar ook als je daarna inschrijft als lid, zijn er mogelijkheden om (opnieuw) te starten met hockeyen. Onderaan dit bericht staan de contactgegevens van de hockeycommissies die je kunnen informeren over jouw opties.

Hockeyen bij MHC Zoetermeer is populair. Voor nieuwe jeugdleden geldt het zogenaamde wachtlijst- en plaatsingsbeleid. Ook staat hierin het aannamebeleid voor jeugdselectiespelers beschreven.

Hockeyen bij MHCZ is leuk en uitdagend
Hockey is leuk! Bij MHCZ is het hockey goed georganiseerd en vooral ook uitdagend voor alle niveaus en leeftijden. De vereniging is het sportieve thuis van ca. 1.300 leden en beschikt over een prachtige accommodatie met een mooi nieuw club(t)huis, gelegen in het groene Van Tuyllpark. 

De accommodatie is op de fiets en met de auto makkelijk te bereiken, maar ook met het openbaar vervoer (RandstadRail/HTM tram 4 stopt naast het clubhuis). MHCZ beschikt over 5 kunstgrasvelden, waarvan 3 watervelden en 2 semi-watervelden, een miniveld (1/4 veld) en een pannaveldje met speeltoestellen. In de winter spelen we zaalhockey in onze eigen blaashal.

Bij MHC Zoetermeer wordt de jeugd opgeleid op het eigen hockeyniveau. De teams zijn in de competitie te vinden in alle klasses, van de hoogste KNHB jeugdcompetities tot de lagere. De jeugdopleiding van MHC Zoetermeer staat zeer goed aangeschreven en er is veel aandacht voor breedtehockey. Onze eigen trainersstaf bestaat uit professionele en gediplomeerde hoofdtrainers, hoofdcoaches, technisch coördinatoren en enthousiaste eigen jeugdtrainers die zelf in de oudere jeugd en bij de senioren spelen. Voor de keepersopleiding werken wij samen met het gerenommeerde GoalieWorks van Oranje international Pirmin Blaak, dat een vestiging heeft bij MHCZ. Onze hockeyopleiding is erop gericht dat de technische en tactische hockey-inzichten vanaf de jongste jeugd, via de breedtejeugd en topjeugd tot uiteindelijk onze topteams Heren 1 en Dames 1 worden doorvertaald.

Hockey is vooral ook heel veel plezier en vrienden maken. Daarom organiseren wij het gehele jaar door allerlei leuke (hockey)activiteiten en evenementen voor alle leden.

Kennismakingslessen 4-13 jaar
Twee keer per jaar organiseren we op de club een serie kennismakingslessen voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Lees voor meer informatie op de website over de volgende cursus of neem contact op met de commissie Jeugd.

Jong Senioren / studenten
Voor leden vanaf 17 jaar tot ca. 25 jaar bieden we het Jong Senioren hockey aan, een categorie die de KNHB een paar jaar geleden heeft geïntroduceerd. Hierin spelen hockeyers van bovengenoemde leeftijd, waardoor het verschil in leeftijd en levensfase binnen het team beperkt blijft. Omdat we begrijpen dat het combineren van hockey met belangrijke zaken als studie of bijbaan lastig kan zijn, denken wij graag met deze leden/teams mee over hoe we dat toch mogelijk en aantrekkelijk kunnen maken. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in, of neem voor meer informatie contact op met de senioren commissie.

Tophockey senioren
Heb je interesse om je aan te sluiten op het hoogste niveau (Dames 1 - Heren 1) of een van de opleidingsteams (Dames 2 - Heren 2)? Neem dan direct contact op met de commissie Tophockey Senioren.

Informatie en contact
Meer informatie over het lidmaatschap is op de website te vinden onder ‘Lidmaatschap’. Heb je algemene vragen? Stuur dan een bericht naar [email protected].

Elk kind doet mee!
In de gemeente Zoetermeer biedt Stichting Leergeld gezinnen met minimale financiële middelen een Kindpakket met voorzieningen aan. MHCZ is tevens aangesloten bij ZoetermeerPas en heeft contacten bij Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie, klik op de links. 

Heb je een concrete vraag en wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact op met één van de hockeycommissies: