Heren 1 22-23.jpg Luchtfoto header website.jpg H1 blijdschap.jpg Ballenkids.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Hockeyballen.jpg Line up rokerig.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Dames 1 22-23.jpg Actie H1.jpg Line up D1.jpg MHCZ clubapp.jpg Actie Dames 1.jpg
 
 

Opleiding scheidsrechters bij MHCZ

Geen wedstrijd zonder scheidsrechters…

Het seizoen 2016-2017 is begonnen en zo zullen ook binnenkort de competitiewedstrijden weer starten, zodat er op zaterdagen iedere keer weer een volle veldbezetting is.
Deze wedstrijden op zaterdag worden gefloten door aangewezen scheidsrechters. In het algemeen worden de A- en B junioren gefloten door volwassen aangewezen scheidsrechters en door de seniorenteams, of indien een team in een bepaalde klasse speelt door bondsscheidsrechters en de C- en D junioren worden thuisspelende A- en B teams op ingedeeld en soms ook ouders die hun scheidsrechterskaart hebben gehaald.

Doordat MHCZ zo hard groeit in ledenaantallen en daardoor de toename van het aantal teams, is het niet haalbaar deze C- en D teams allemaal door A- en B jeugd te laten fluiten. Daarbij is er onvoldoende capaciteit om het met de huidig aanwezige volwassenen/ senioren en ouders als scheidsrechters op te lossen. Het is noodzakelijk als er per team ouders/ verzorgers zijn die hun scheidsrechterskaart halen, zodat zij om toerbeurt ook het team van hun kind of ander team kunnen fluiten. Gedurende de zaalperiode hebben de teams hier dan ook zeker profijt van, dan dient een team namelijk zelf voor scheidsrechters met een kaart te zorgen, want daar deelt de arbitragecommissie niet op in.


Hoe kan ik dan scheidsrechter worden?

Het behalen van een scheidsrechterkaart als A- of B junior (en senior) is dus géén vrijwillige keuze binnen de hockey, maar een verplichting die gesteld is door de KNHB. Daarom starten we binnenkort ook met het oproepen van de A- en B junioren (en senioren) die nog geen kaart hebben behaald, zij moeten het examen halen. Immers, iedere thuisspelende wedstrijd met je team word je ingedeeld als team om te fluiten.

Om examen te doen heb je uiteraard een voorbereiding nodig om de regels tot je te nemen. De KNHB heeft hiervoor een E-learning module beschikbaar gesteld waar een kandidaat op in kan loggen en zich zelf kan voorbereiden middels filmpjes en oefenvragen op het examen. Hoe gemakkelijk is het om dit in je eigen tijd te doen op het moment welke jou uit komt?

In september worden de A- en B junioren en senioren die nog geen kaart hebben aangemeld voor de E-learning en in overleg met de KNHB worden dan data vastgesteld waarop er in ons eigen club(t)huis examen wordt afgenomen. Iedere ouder/ verzorger of andere welwillende persoon die ook een scheidsrechterkaart wil halen kan hier dan ook bij aansluiten. Ook voor personen met dyslectie is dit examen geschikt en te maken.

Mocht je als ouder/ verzorger of ander welwillend persoon interesse hebben om een scheidsrechterkaart te halen en niet zelf speelt bij MHCZ, dan is dit dus mogelijk en willen we dit erg graag om onze groep scheidsrechters te vergroten.
We hebben dan de volgende gegevens nodig per mail: Voor- en achternaam, adres, geboortedatum, mailadres en 06-nummer.

Nog vragen of wil je meer informatie? Mailen kan naar Heidi Storm, coördinator clubscheidsrechter opleidingen; [email protected]

Met sportieve groet,

Arbitragecommissie