Dames 1 23-24.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Hockeyballen.jpg D1-actie.jpg Luchtfoto header website.jpg Heren 1 23-24.JPG MHCZ clubapp.jpg Actie H1.jpg
 
 

Hockeymateriaal

Materialen bij MHC Zoetermeer

Standaarduitrusting
De teams krijgen een keeperstas met legguards, klompen, helm, bodyprotector en handschoenen. Voor de keepersmaterialen geldt dat hiermee hoge kosten gemoeid zijn: een gemiddelde set kost de club voor een jeugdteam al heel snel € 600 en voor de senioren kan dit oplopen naar € 2.000,-. Graag hiervoor jullie aandacht en goede zorg. Keepers wordt gevraagd om hun tas regelmatig mee naar huis te nemen om het materiaal te reinigen met een sopje en het daarna goed te laten drogen. Alle keepers hebben een hekel aan stinkend materiaal, maar bijna al het keepersmateriaal wordt vochtig in een afgesloten tas weggestopt en gaat dan dus vanzelf stinken.

Uitgifte en inleveren
In augustus liggen de keeperstassen van de junioren en senioren klaar in de lockers beneden in het clubhuis. Voor de jongste jeugs teams wordt er op de woensdag middag een uitgifte moment gekozen en gecommuniceerd. In juni/juli kun je het keeperstas weer inleveren. Denk je dat er materiaal vervangen moet worden dan kun je dit laten weten aan de materiaalcommissie.

Lijnstopmaskers
Lijnstopmaskers worden niet ter beschikking gesteld door de club. Aan het einde van het seizoen vragen wij de teams dan ook om deze niet in te leveren bij hun keepersspulen.

Lockers
Er is een groot aantal keeperslockers beschikbaar. In de lockers kan de keeperstas met eventuele trainingsmaterialen worden opgeslagen. Informatie over beschikbaarheid van lockers, wensen etc. via de materiaalcommissie. Vanaf de junioren teams krijgt ieder team een vaste locker voor de keepersspullen.

Trainingsmaterialen
Materialen (ballen, hesjes en pionnen) voor de trainingen worden na betaling van een borg in bruikleen ter beschikking gesteld.

Borgreglement trainingsmateriaal
Helaas hebben we vastgesteld, dat er vaker dan voorgaande jaren niet zorgvuldig wordt omgesprongen met de trainingsmaterialen die aan de teams ter beschikking worden gesteld. Dat kost de vereniging (dat zijn dus de leden/ouders) duizenden euro’s per seizoen. Dat vinden wij zonde, dat geld besteden we liever aan andere dingen voor onze leden. Daarom is met ingang van seizoen 2023-2024 een borgregeling van toepassing voor de trainingsmaterialen veld, zoals ook al bekend van de zaalhockeyperiode. Deze borg bedraagt 75 euro per team. 

De trainingstas die per team wordt uitgereikt, bevat pionnen, hesjes en ballen. Mocht aan het einde van het seizoen bij het inleveren geconstateerd worden dat er spullen uit de tas ontbreken, dan zal de materiaalcommissie die aanvullen en verrekenen met de borg. Dit geschiedt op basis van de inkoopprijs die wij betalen aan onze leverancier. Het is niet toegestaan om ontbrekende materialen aan te vullen met zelf gekochte ballen, pionnen of hesjes.

De borg kan worden voldaan via de MHCZ clubapp of MIJN MHCZ (zie het kopje evenementen). Vermeld in het opmerkingenveld duidelijk je eigen naam en die van het team (s)! De borg wordt teruggestort op dezelfde rekening al waar deze van betaald wordt. Je kunt voor meerdere teams tegelijk de borg betalen, voeg bij meer dan 1 team een ‘introducee’ toe.

Wij zijn op de maandagavond tijdens de keepersschool op de club aanwezig. Mocht je ons niet treffen dan graag een berichtje naar [email protected].

Daarnaast maken wij dit jaar gebruik van een aantal vrijwilligers die ons helpen met plakken, verdelen van nieuwe spullen etc.